Alverde “schwarz 01” ajlajner

Ajlajner je svakako sastavni deo elegantne šminke, scenske, pa nekome i svakodnevne. Bitno je razmisliti šta je to što stavljamo na kožu, šta to ona apsorbuje, a kada pogledamo sa te strane, svakako shvatimo da ne želimo na koži nešto što bi bilo štetno za nju. Pigmentirani alajner na biljnoj bazi danas je nešto do čega se može lako doći. Tehnologijom dobijanja tamnih boja iz biljaka nastao je i ovaj ajlajner, koji se našao kao rešenje problema sa nanošenjem štetnih materija tako blizu oka.

_dsc2981

Konvencionalni ajlajneri su prepuni veštačkih boja i pigmenata, koji, istina, zaista daju naglašenost očima prijatnu za videti. Ali da li je to vredno svih onih bolnih oticanja i suzenja očiju u toku skidanja i posle skidanja takvog ajlajnera? Da ne pričam o vodootpornim ajlajnerima koje samo nekakvom hemijom i možete da skinete. I tako u krug, stavljate hemiju koju skidate hemijom, i mislite da vam je lice čisto, a u stvari je samo zagađeno slojevima štetnih materija. Sve se to gomila i možda se ne vidi sada na licu, ali jednog dana će se sigurno ispoljiti.

_DSC2984.JPG
Alverde ajlajner je potpuno prirodni ajlajner, čiji su svi sastojci dobijeni iz biljaka. Ne sadrži veštačke boje i mirise, konzervanse, niti bilo koje druge štetne materije koje ne želite na svojim očima. Kada sam prešla na šminku na biljnoj bazi, ajlajner i maskara su mi bile dve najbitnije stvari za koje sam htela da koristim prirodne. Imam jako osetljive oči i guste trepavice i čime god skidala šminku uvek bi mi ostalo malo između trepavica, što bi izazvalo bolne otoke i potrebu za obloge od kamilice. Sa ovim ajlajnerom imam utisak da bih mogla i da prespavam (što naravno nikad nisam i ne bih uradila) koliko je lagan i prijatan. Znate onaj osećaj kada kao da osećate šminku na licu pa se prosto nekako uštoglite? E pa, ja znam za taj osećaj i tog osećaja kod ovog ajlajnera nema! Neretko mi se dešava da zaboravim da sam ga stavila (jer se inače i ne šminkam često) i da trljam oči bez problema dok ne vidim crnu mrlju na prstma. To bi možda bila mana ovog ajlajnera, jer se lako skida obzirom da nema sastojaka koji bi ga čvrsto zadržavali na koži. Može se skinuti uljem, cvetnom vodicom, tonikom, mlekom za skidanje šminke, pa čak i samo umivanjem biljnim sapunom.

_DSC2983.JPG

Četkica je najbolja koju sam ikada koristila, malo je deblja ali ima lepo izdefinisan vrh koji omogućava brzo, a precizno nanošenje. Potrebno je promućkati ga pre svake upotrebe, kako bi se boja lepše rasporedila. Dešavalo mi se da mi bočica stoji uspravno i da kada ga prosto otvorim i nanesem, ne bude toliko pigmentiran, već nekako providan. U krajnjem slučaju ni to nije bio problem, jer bih samo nanela još jedan sloj i to je to. Jako brzo se suši na koži posle nanošenja, tako da ne morate da ne trepćete 5 minuta posle nanošenja 🙂

_dsc4183

Bočica sadrži 3 ml ajlajnera i može se kupiti u DM prodavnicama. Meni je trajao više od godinu dana i za sve vreme korišćenja nije promenio boju, teksturu i kvalitet.

 

Hvala što čitate!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s