DIY maska za kosu

Hladni dani su uveliko tu i ako ste neko ko kao ja uvek kosu suši fenom u ovom periodu, shvatićete da moramo kosi pružiti potrebnu negu i hidrataciju kako bi ublažili posledice isušivanja fenom. U ovom postu ću vam pokazati kako da napravite masku za kosu od ulja sa čijim rezultatima, sigurna sam, nećete biti razočarani. Posle ove maske kosa će Vam biti nahranjena, hidrirana i sjajna! Ovo je savršen način da negujete svoju kosu dok je puštate, ili za jednostavno održavanje kose zdravom. 

_dsc3506

Sve što Vam je potrebno je par vrsta ulja, čije su dobrobiti nebrojive. Svako biljno ulje može doprineti dubinskom kvalitetu kose i umanjiti efekte korišćenja štetnih hemikalija na kosi.

  • 1 kašika kokosovog ulja (oporavlja, hidrira i i hrani)
  • 1 kašičica maslinovog ulja (jača kosu, sprečava perut)
  • par kapi arganovog ulja (pospešuje elastičnost, omekšava kosu)
  • par kapi ricinusovog ulja (pospešuje cirkulaciju i rast)
  • par kapi kantarionovog ulja (usporava mašćenje i popešuje rast)

Sastojke možete izmeniti prema potrebama Vaše kose, ova kombinacija je za moju kosu (teme se brzo masti, a krajevi suvi) dala najbolje rezultate.

Važno: Pre upotrebe proverite da li ste alergični na neki od sastojaka.

ulje

Pomešajte sva ulja u činiju i nanesite na kosu. Dobro umasirajte ulja u teme kako biste pospešili cirkulaciju kože glave. Razvucite po celoj dužini kose, fokusirajući se na krajeve. Kosu lagano raščešljajte kako bi bili sigurni da je svaka dlaka nauljena. Preporučujem češljanje četkom sa drvenim zubcima radi sprečavanja kidanja kose.

Kosu možete uviti u punđu ili isplesti pletenicu i ostavite par sati ili preko noći. Ukoliko ostavite masku preko noći, preporučujem da stavite peškir preko jastuka koji ćete kasnije uobičajeno otkuvati, kako ne biste umastili jastuk 🙂

Operite kosu kao što i inače to radite i kada je osušite, nanesite još malo arganovog ulja na krajeve. Na ovaj način kosa će imati potrebnu negu sve do sledećeg pranja, a masku preporučujem bar jednom mesečno. Između pranja kose poželjno je pustiti prirodna ulja kože glave da hrane kosu, a korišćenjem drvene četke ćemo najbolje rasporediti ta prirodna ulja po celoj dužini kose.

Hvala što čitate!

1419196135441312291116

Advertisements

One thought on “DIY maska za kosu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s